Onderzoek

Ouderenzorg voor Nederlandse moslims

By januari 6, 2022 april 24th, 2022 No Comments

In dit rapport gaan we aan de hand van drie uitdagingen in op de zorgbehoefte van moslimouderen in Nederland. Op basis van expert interviews, literatuuronderzoek en deskresearch zijn de zorg uitdagingen in kaart gebracht waar islamitische ouderen in Nederland mee te maken hebben. Uit het onderzoek blijkt de geboden zorg doorgaans niet overeenkomt met hun zorgwens en -behoeften. Dit hangt onder meer samen met de taalbarrière bij eerste generatie migranten en miscommunicatie tussen islamitische ouderen en doorverwijzers door een verschil in referentiekader. Islamitische ouderen hebben ook de verwachting dat hun kinderen de zorg op zich nemen en proberen formele zorg door externe instanties te vermijden. Naarmate de zorgbehoefte groter wordt, wordt het echter moeilijker voor de kinderen om de benodigde zorg te blijven leveren. Tenslotte gaan we in op enkele zorgvormen die in Nederland beschikbaar zijn voor ouderen en hun geschiktheid voor islamitische ouderen. Dit rapport is opgesteld als input voor de deelnemers aan ons innovatielab in mei 2021 en is dus geen opzichzelfstaande wetenschappelijke publicatie.

Download publicatie

Verstuur download link naar:

Meld me ook aan voor de nieuwsbrief.

NMD

NMD

Leave a Reply