Al-hamdulilah. De 1e editie van ons innovatielab zit er op!

In minder dan twee dagen tijd hebben 25 studenten en young professionals zich ingezet om creatieve oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen binnen het moskeeonderwijs. In teams van vijf gingen zij aan de slag met een van de sub-thema’s: ouderbetrokkenheid, vaardigheden van docenten, organisatie, leerervaring leerlingen, en curriculum en leerdoelen. Deze sub-thema’s zijn naar voren gekomen in ons vooronderzoek en gevalideerd bij verschillende moskeeën.

De eerste dag was een dag vol workshops en break-out sessies zowel over de inhoud van (moskee)onderwijs, als ook over het innovatieproces. Hoe kom je van een probleem tot een creatieve en haalbare oplossing? Aan het einde van de eerste dag had elk team een duidelijk probleem gedefinieerd en een eerste idee voor een oplossing bedacht. Tijd om deze uit te werken!

De tweede dag was gericht op het uitwerken van de ideeën richting concrete oplossingen en voorbereiden van de eindpresentaties. De eindpresentaties vonden plaats voor een jury en publiek bestaande uit moskeebestuurders, onderwijs-commissieleden, docenten en andere geïnteresseerden uit het hele land.