Onderzoek

Verbranding van de Koran

By augustus 12, 2023 november 24th, 2023 No Comments

In Zweden en Denemarken wordt overwogen koranverbrandingen te verbieden. Ook in Nederland is het onderwerp van gesprek.

Maar wat vinden Nederlandse moslims hier eigenlijk van?

Uit onderzoek van de Nederlandse moslimdenktank dit voorjaar blijkt: Verreweg het grootste gedeelte van de respondenten geeft aan dat acties zoals deze niet toegestaan zouden moeten zijn en dat de overheid hiertegen zou moeten optreden.

Achtergrond

In de afgelopen maanden hebben zowel in Nederland als daarbuiten extreemrechtse individuen kopieën van de Koran beschadigd en verbrand. De autoriteiten hebben wisselend gereageerd door de ene keer wel en de andere keer niet in te grijpen.Uiteraard kunnen zulke reacties op sterke afkeuring rekenen van de moslimgemeenschap.

Om de mening over deze acties in Nederland en de reactie van de overheid nader te onderzoeken heeft de Nederlandse Moslimdenktank dit voorjaar een survey uitgezet binnen de Nederlandse moslimgemeenschap. De belangrijkste resultaten zijn visueel samengevat in onderstaande factsheet.

#koranverbrandingen #overheid #koran

NMD

NMD

Leave a Reply